ETÄRYHMÄ: Mindfullness Based Cognitive Therapy (MBCT)

TIETOISEEN LÄSNÄOLOON PERUSTUVA KOGNITIIVINEN TERAPIA
Mindfullness Based Cognitive Theraphy (MBCT)
-yksilöllistä tietoisuustaitoharjoittelua ryhmässä

Mielialan heikentymiseen toistuvassa masennuksessa liittyy olennaisesti herkistynyt kielteisten ajatusten ja tunteiden havainnointi ja niihin kiinnittyminen, jolloin voi olla tyypillistä, että pienikin mielialan lasku aktivoi jopa aiemmin koetulle masennukselle tyypillisiä ajatuksia, mielikuvia, tunteita ja kehollisia tuntemuksia, ja näin matala mieliala saattaa eskaloitua uudelleen.

Ryhmässä, joka toteutuu etäryhmänä Teams yhteyksin harjoitellaan mielialansäätelytaitoja: tarkempaa hetkestä toiseen tapahtuvaa tiedostamista sekä uudenlaista suhdetta kielteisiin mielensisältöihin mm. vaikeisiin tunteisiin ja ajatuksiin, hyväksyvän läsnäoloharjoittelun (mindfulness:n) keinoin. Työskentelyn tavoitteena on oppia myös auttavia mielentaitoja itseään hoitavalla ja auttavalla tavalla.

Ryhmää kokoontuu perjantaisin klo 13.00-15.00, viikoittain vakiaikanaan, yhteensä 8 kertaa, 2 tunnin ajan, alkaen pe 9.4.2021 vkolla 14. Ryhmä toteutuu viikkoilla 14-22, sillä viikko 19 jää välistä. Hinta on 50€/2 h/ryhmäkerta. Ryhmä toteutuu riittävän osallistujamäärän täyttyessä.

Varaa työskentelyysi alusta, tyyny ja viltti. Pukeudu ryhmän ajaksi muutoinkin joustaviin ja lämpimiin vaatteisiin. Jokaisella tapaamisella on oma aiheensa, jota työstetään harjoituksin, keskustellen ja tapaamisten välissä myös välitehtävin. Aiheet ovat seuraavat:

1. viikko : AUTOMAATTIOHJAUKSESTA IRROITTAUTUMISEN HARJOITTELUA
2. viikko: ELÄMÄ PÄÄN SISÄLLÄ, TEKEMISEN TILASTA KOKEMISEN TILAAN
3. viikko: HAJANAISEN MIELEN KOKOAMINEN
4. viikko: VÄLTTELYN TUNNISTAMINEN
5. viikko: SALLIMINEN
6. viikko: AJATUKSET EIVÄT OLE TOSIASIOITA
7. viikko: MITEN PIDÄN PARHAITEN ITSESTÄNI HUOLTA
8. viikko: OPITUN YLLÄPITO JA LAAJENTAMINEN

Lämpimästi tervetuloa kahdeksan viikon matkalle lujittamaan lempeästi ja ystävällisesti läsnäolon taitoa nykyhetken kokemiseen. Tiedostaen kokemusta niin tarkkarajaisen kuin avarankin havainnoivasti, sallivasti sitä sellaisenaan kuin se koettavaksi tarjoutuu.

psykoterapeutit Eija Taubert & Elina Ruohola

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät ryhmäkalenteristamme.

Tulostettava versio esitteestä